Wachet auf


Kerstconcert Beauvarletkoor Koksijde

 

Maandag 26 december 2022 voeren het Beauvarletkoor Koksijde en sopraan Sarah Peire, begeleid door een strijkersensemble, ons mee in de barok.

 

Wachet auf, ruft uns die Stimme… zo begint het motet dat Johann Christoph Bach, zoon van Johann Sebastian Bach, componeerde om Kerstmis aan te kondigen: een oproep om waakzaam te zijn, want de Heer komt.
Ook werk van een ander lid van de Bachfamilie en werk van Dietrich Buxtehude en Georg Friedrich Händel staan op het programma. Namen van formaat in de barokmuziek!
Het dubbelkorige motet Fürchtet euch nicht van Johann Michael Bach vertelt hoe aan de herders in het veld wordt verkondigd dat Jezus is geboren.
In dulci jubilo van Buxtehude zal menig luisteraar bekend in de oren klinken, want dit koorwerk is een meerstemmige bewerking van een bekend 14eeeuws kerstlied.
Uit Messiah, an Oratorio, ongetwijfeld het bekendste werk van Händel, brengt het koor het gedeelte dat het kerstgebeuren vertelt: drie koordelen wisselen af met enkele aria’s gezongen door sopraan Sarah Peire, het geheel ondersteund door een strijkersensemble.

Een kerst vol hemelse, barokke klanken!

 

Praktische info

Datum en uur:         Maandag 26 december 2022 om 17u
Plaats:                     Onze-Lieve-Vrouw ter Duinenkerk te Koksijde (Kerkplein)
Uitvoerders:             Beauvarletkoor Koksijde, sopraan Sarah Peire en een strijkersensemble
Algemene leiding:    Griet De Meyer

Toegang:                  € 25 add | € 20 vvk (tot 24 december) | € 10 tot 26 jaar

Kaarten te verkrijgen bij de koorleden | Dienst Toerisme Koksijde| via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Contactpersoon: Thea Carbonez, voorzitter – Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - www.beauvarletkoor.be

 

 

Op woensdag 28 december brengt het kinderkoor Beau-re-mi en het jongerenkoor Jokobeau een sprookjesmusical

 

‘Het meisje met de zwavelstokjes

Laat je deze kerstvakantie betoveren door de sprookjesmusical "Het meisje met de zwavelstokjes"! Kinderkoor Beau-re-mi en jongerenkoor Jokobeau uit Koksijde staan samen op het podium, begeleid door piano, cello en viool.

In sfeervolle, aanstekelijke of ontroerende liedjes van Jan Coeck brengen zangers en muzikanten het sprookje van Hans Christian Andersen tot leven.

Tom Lecluyse neemt als verteller het publiek mee naar een koude oudejaarsavond, lang geleden, toen een klein meisje op straat liep met blote voeten en slechts enkele zwavelstokjes om te verkopen ...

 

Datum, uur en plaats:  Woensdag 28 december om 19u in cc CasinoKoksijde

Uitvoerders:                 Kinderkoor Beau-re-mi, jongerenkoor Jokobeau, verteller Tom Lecluyse en live muzikale begeleiding
leiding:                         Sarah Decadt
Toegang:                      € 10 - € 5 (-12 jaar)

Tickets: www.beau-re-mi.be